نکات مهم در تنظیم قرارداد حق‌الوکاله؛ اصول حرفه‌ای و حقوقی

راهنمای کامل تنظیم قرارداد حق‌الوکاله بین وکیل و موکل + نکات قانونی

نکات مهم در تنظیم قرارداد حق‌الوکاله؛ اصول حرفه‌ای و حقوقی

راهنمای کامل تنظیم قرارداد حق‌الوکاله بین وکیل و موکل + نکات قانونی

نکات مهم در تنظیم قرارداد حق‌الوکاله؛ اصول حرفه‌ای و حقوقی اشتراک گذاری

تنظیم صحیح قرارداد حق‌الوکاله گامی ضروری در روابط حرفه‌ای بین وکیل و موکل است. این مقاله به مهم‌ترین نکات قانونی و ساختاری قرارداد می‌پردازد.

نکات مهم در تنظیم قرارداد حق‌الوکاله؛ اصول حرفه‌ای و حقوقی اشتراک گذاری
نکات مهم در تنظیم قرارداد حق‌الوکاله؛ اصول حرفه‌ای و حقوقی

نكاتِ مهم در تنظيم قرارداد حق الوكاله

در ادامه ى سلسله مباحث وكيل و وكالت هنرمندانه،ددر  زير به برخي نكاتِ مهم در تنظيم قرارداد حق الوكاله ميپردازيم:

  • ١- پيش از ورود به جزئياتِ قرادادي، حتماً در صدر قرارداد ، آن را معطوف نماييم به وكالت نامه اي كه بر مبنايِ آن، اين قراداد را منعقد مينماييد. به اين شكل :

"بازگشت به وكالتنامه ي شماره ١٢٣٤ سري ١-د مورخ ٠٠٠٠٠ قرارداد حاضر في مابين طرفين زير منعقد گرديد".

  • ٢-در ماده ي اول قرارداد مشخصاتِ كامل وكيل و موكل را مشروحاً قيد مينماييم.

تبصره : ممكن است قرارداد حق الوكاله توسط شخصِ ديگري تعهد گردد، به طور مثال پدرِ موكلي كه در زندان است. در اين صورت ، پس از درج نام موكل، پرداخت كننده را تحتِ عنوانِ " متعهد پرداخت" و طرفِ اصليِ قرارداد حق الوكاله ، معرفي و نامِ وي را در قالبِ يكي از اطرافِ قرارداد درج مينماييم.

  • ٣-نكته ي بعديِ قابلِ ذكر در قرار داد، درجِ صريحِ " موضوع قرارداد" است .

چنانچه به خاطر داشته باشيد، پيشتر در خصوصِ " فرمِ پذيرش موكل " مطلبي را عرض كرده بودم، كه در آن فرم، موكل صراحتاً خواسته ي خود از شما را اعلام و امضاء نموده بود. در قسمتِ " موضوع قرارداد" ، عيناً ميبايست خواسته ي مندرج در فرم پذيرش موكل را به عنوانِ موضوعِ قرارداد ، ذكر و درج نماييم.

  • ٤-ماده ي ديگر، ميزان حق الوكاله و نحوه ي پرداخت آن است.

دوستانِ عزيز؛
در اين قسمت، ذكر چند نكته ضروري است:

نخست آنكه تعدادِ اقساط، و چگونگيِ پرداخت بايد كاملاً روشن و مشخص باشد. مثلاً اگر حق الوكاله در ٢ قسط پرداخت ميشود، دقيقاً معلوم باشد كه اقساط چگونه، نقداً يا به صورت چك، پرداخت ميشود .

ديگر آنكه زمان دقيق پرداخت نيز بايد روشن باشد. به عنوان مثال براي قسطِ دوم بايد تصريح شود، پس از صدور راي از دادگاهِ بدوي، يا پس از صدورِ راي از دادگاه تجديد نظر، يا پس از قطعيتِ راي.

به اين مهم توجه داشته باشيد، هيچگاه دريافت حق الوكاله را منوط به اخذ "حكم" نكنيد، بلكه ملاك ، صدورِ "راي" باشد، زيرا بعضاً مشاهده شده كه موكلين پس از صدورِ " قرار" و به اين بهانه كه دعوي ميتواند دوباره شروع شود، از پرداختِ حق الوكاله طفره رفته اند.

همچنين توصيه ميشود، در موردِ موكليني كه شناختِ كافي نداريد، براي اقساطِ بعدي، چكِ مربوطه را دريافت و در قرارداد حق الوكاله قيد نماييم.

  • ٥- بعد از مواردِ مذكور، به يكي از مهمترين بخشهايِ قراردادِ حق الوكاله ميرسيم، و آن " شروطِ قرارداد " است، كه در مباحث بعد به آن پرداخته خواهد شد.

مقالات مرتبط

دیدگاه و پرسش

اولین نفری باشید که پیام مینویسید